tisdag 9 september 2008

Dress for less

Mycket nära The Riviera (eller The Riv som de insatta säger), ligger som sagt en affär vid namn Ross. Jag har inte kommit så mycket längre än dit. Man kan vara därinne hur länge som helst och det krävs tid, som jag mycket riktigt fått erfara. Man rafsar bland stängerna, provar, provar och provar. Kasserar tio plagg men hittar plötsligt några pärlor!

The Manager
Ni ska inte få se "Dagens outfit". Detta är inte – och kommer inte att bli – en sådan blogg. Men ni kan ändå få veta att jag nu är lycklig ägare till ett par otroligt billiga och annorlunda klänningar. Med tillhörande skor. På det ena paret skor fanns ingen prislapp och då hände följande: En i butikspersonalen gick med mig hylla upp och hylla ner i en kvart för att hitta likadana skor med prislapp.

Problemet är ju just det att det oftast bara finns en sort av varje. Till slut antydde jag att jag hade bråttom. Och sen inte bara antydde jag. Då diskuterade hon med en kollega och gick därefter till The Manager. Denna högt uppsatta kvinna fattade det oåterkalleliga beslutet att skorna skulle kosta 12.99§. Jag marscherade mot kassan där personalen visserligen trodde på vad The Manager sagt, men nu måste de hitta en prislapp med just 12.99§ för att skanna i kassan ...

Dress for less, som sagt. Men "money", "not time" ...

Åska
På eftermiddagen tillbringade jag en stund vid poolen, där hettan var brännande. Så småningom tornade mörka moln upp sig och det började regna! Och senare var åskvädret över oss! Helt otroligt! Men Nevada kunde nog behöva den störtskur som följde. Här finns inte många trädgårdar utanför stan. De flesta har små "sandöknar" utanför husen med lite träd och buskar. Något som såg märkligt ut från luften när vi flög in.

Efter liten siesta på rummet gick vi på välkomstträff för konferensgäster i hotellets penthouse. Himlen började klarna upp och kvällssolens strålar spelade mellan de gigantiska husjättarna omkring. Mäktigt.

Nu väntar en ny dag.


Interiör från Ceasars Palace, vid Forum Shopping (där jag inte shoppat).


5 kommentarer:

Mona sa...

Och som jag sa: INTE shoppa på på hotellen!

Och du, håll med om att man spyr på all jävla tv-reklam!!

Isabelle sa...

Okej. Då säger jag "Ha en bra dag" istället då :)

Kul att få läsa om dina förhavanden i Vegas.

Mona sa...

Kom på en sak till: minns inte om det var på Ross eller Marshals, tror det var Ross: kolla längst nere vid överkast och lakan. Kolla om de fortfarande har kvar plädar för 19.90; silkesmjuka. De hänger på en stång i olika färger.

Jag köpte en, skulle fan ha köpt fler: perfekt julklapp och de är som sagt sjukt silkesmjuka!

Och fan också, vad du än gör så köp INTE California size på överkasten: de är för breda för våra dubbelsänger. Jag köpte nämligen den sizen, det funkar men är inte riktigt bra.

Lady Stalker sa...

Mona: Nejdå, shoppar inte på hotellet. Allt kaffe är värdelöst utom Starbucks förresten.

Dina tips är ovärderliga! Måste absolut kolla efter plädarna.

Jo, reklamen är jobbig. Lite trött blir man på alla bussar och skyltar med info om flickor som kan hyras. Glamourens baksida. Nej tack ...

Isabelle: Tack! Och roligt att du gillar min resedagbok. Till dig får jag väl säga godkväll då! ;-)

Anonym sa...

Vad härligt att gå på shopping -i dagar! Ännu härligare när det är hyfsat billigt och framförallt lite annorlunda mot det som finns här hemma. Åh, ska bli så kul att få se dina fynd sen.

Hälsa och ha det underbart!

Ullstorp