onsdag 10 september 2008

ImponeradTisdag i Las Vegas. Morgonen inleds med continental breakfast, som makens konferens bjuder på i Business Center. Chokladöverdragna muffins, frasiga wienerbröd och kaffe står på menyn. Inte direkt "my cup of tea" alltså. Men jag lyckas hitta bagels och philadelphiaost.

Walgreens
Lite senare kompletterar jag måltiden med en yoghurt och en flaska juice från Walgreens, alldeles om hörnet på Strippen. Där blir jag förresten kvar ett bra tag, då jag upptäcker att de har fantastiska priser på smink!

Poolen
Nästa punkt på dagens agenda är en stund vid poolen. Vädret är betydligt drägligare nu efter åskvädret – "bara" runt 35 grader. En rejäl simtur blir det också. Bland solstolarna träffar jag på ett gäng från Hudiksvall som också är i Vegas för första gången: två kompisar i 50-årsåldern samt en son med flickvän. De är främst här för att spela! Vi diskuterar dock shoppinggallerior och jämför hur vi hanterar jet-lagen.

Vid 11.30 bjuder konferensen på lunch! Vi sitter i en mörk mycket luftkonditionerad sal utan fönster, men gratis mat är aldrig fel och efterrättsglassen är ljuvlig.

The Stratosphere
Så går jag en promenad längst norrut på Strippen, för att titta på Stratosphere Tower. Nu har jag helt fel skor på mig och sträckan är längre än jag trodde. Resultat: ett inte alls roligt skavsår. Haltar tillbaka och köper en stor påse Pretzels för 79 cent. Mums!

Klänningsfynd
Trots långpromenad blir det en tur till Ross igen. Och nu gör jag det ultimata fyndet: En fantastisk festklänning, som passar till bröllop etc. Priset? Hm ... 29 dollar. Och då räknar jag med kursen 1 dollar = 6.80 kr. Nu måste bara någon i min närhet gifta sig, så jag kan använda klänningen! Hör ni det?

Långpromenad igen
Tillbaka på hotellrummet blir det en (alltför) kort vilostund, innan det bär iväg söderut på Strippen igen. Nu är det jag, maken och hans ena kollega som ska promenera till New York New York. (Det är förresten en bild därifrån som kan beskådas bakom rubriken på denna blogg.)

Promenaden blir liiite längre än vi trott: Vi går i en och en halv timme, i rask takt (med skavsår, nota bene). Men det vi ser på vägen är värt allt.

Fontänshow
Fontänshowen vid Bellagio tar fullständigt andan ur oss! Klicka på länken så får ni också njuta. (Missa inte den grandiosa finalen!)

En tur genom Forum Shopping vid Ceasars Palace är en annan sanslös upplevelse. Tak med målad himmel och moln, torg, arkader och statyer! Det är som att gå i en sagovärld! När de rörliga statyerna reser sig framför oss blir sagan fullkomlig.

New York New York
Dödströtta och omtumlade når vi New York New York, där vi efter någon kilometer genom casinon når Gallagher's Steakhouse. Där pustar vi äntligen ut med kall öl. Jag måste trycka i mig ett par brödskivor trots att middag snart väntar. Ni känner ju mig? ;-)

Snart ansluter sig flera till sällskapet och vi intar en fantastisk måltid med riktig amerikansk stek och goda tillbehör. Min är well done, åtminstone "på papperet". Men då ska man jämföra med tallriken hos en annan i sällskapet. Han valde blue och där kan vi tala om "nyss ihjälslagen". Nåja, gott är det! Underbart gott och underbart sällskap. Att biffarna är så stora att de gott kunde delas av två eller tre personer är en parentes ...

Framåt midnatt når vi hotellrummet igen, och det blir dessvärre bara tre timmars sömn. Äta och dricka vin sent på kvällen är ingen bra kombination.

Men det var värt det.

5 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Ladyn lyckas verkligen klämma in maximalt med aktiviteter på kortast möjliga tid *asg*.

Har aldrig haft någon längtan till LV men efter Monas o nu din detaljerad beskrivning så kanske man ändå skulle... ;)

KRamar

Mona sa...

Dubbelörnen: du MÅSTE åka. Jag är så himla glad att jag peppade hål i hjärnan på lilla Ladyn. Även om jag ett tag var orolig för att hon bergis inte skulle gilla staden!

Anonym sa...

Roligt att läsa om dina äventyr!

kram Ullstorp

Isabelle sa...

Tack snälla du för att vi får följa med. Jag sitter här och är alldeles hänförd efter att ha läst din text och följt alla dina länkar. Förstår att fontänshowen var fantastisk, till och med via youtube var den magisk. Jag vill också åka till Vegas och shoppa! =)

Lady Stalker sa...

Dubbelörnen: Ja :-), jag vet ju när (om?) jag kommer hit igen så det gäller att passa på! Barnvakt växer ju inte på träd!

Jag har inte heller haft någon direkt "längtan" hit, men har väl tänkt att någon gång i livet ska man se det.

Och nu vet jag: DET SKA MAN! Det slår allt man tror. "Imponerad" är bara förnamnet.

Mona: Din peppning gjorde att allt kändes dubbelt rå roligt när jag väl kom hit. Och jag gillade det från första stund! (Hur kunde du tro annat?)

Ullstorp: Kul! Jag borde kanske uppdatera oftare, men Internetuppkoppligen är seg här på hotellet och jag måste ju som sagt ut och uppleva ...

Isabelle: En till som är hänförd! Underbart! Nu måste jag väl få gratisbiljett hit igen, eftersom jag värvar så många nya potentiella resenärer ...

Kram på er alla!